کوفته تبريزي، همانطور که از اسمش پيداست غذاي سنتي تبريز است که در ميان گردشگران خارجي هم بسيار پر طرفدار است و در هر رستوراني که در آذربايجان شرقي برويد مي توانيد اين غذا را با اندازه هاي متفاوت ببينيد.
کوفته تبريزي به علت مواد مغذي حاوي ويتامين ها، کلسيم و منيزيم است که از اهميت زيادي برخوردار است و نقش مهمي در کاهش چربي خون دارد.
1- تخم مرغ يک عدد
2- نمک و فلفل سياه و زعفران به ميزان لازم
3- رب گوجه فرنگي دو قاشق غذاخوري
4- زردچوبه دو قاشق غذا خوري
5- آلو و زرشک و گردو به اندازه کافي
6- آرد نخودچي دو قاشق غذا خوري
7- تره و مرزه به اندازه کافي
8- پيازداغ سه قاشق غذاخوري
9- برنج يک پيمانه
10- گوشت چرخ کرده يک کيلو
11- سبزي کوفته پنج قاشق غذا خوري
12- لپه يک پيمانه
ابتدا برنج و لپه را جداگانه آبپز کنيد تا آب آن کاملا جذب مواد شود و آنها را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنيد حال آرد نخودچي و ادويه را به آن اضافه کنيد و سبزي و تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنيد توجه داشته باشيد که آرد نخودچي را تا زماني که مواد شما به غلظت مناسب برسند و سفت شوند ادامه دهيد. مقداري از ماده کوفته آماده شده را برداريد و آن را گرد کنيد و با فشار دست خود حفره اي در آن ايجاد کنيد و داخل آن آلوي خيس خورده، زرشک سرخ شده، گردو و يک چهارم تخم مرغ آبپز قرار دهيد و دوباره کوفته را گرد کنيد، حالا ظرفي برداريد و در آن پياز داغ کنيد و رب گوجه فرنگي و زعفران و مقداري زرشک باقي مانده را در آن بريزيد و حدود يک يا دو پيمانه آب به آن اضافه کنيد و کوفته هاي آماده شده را درون آب در حال جوش قرار دهيد و اجازه دهيد که خوب بپزند.
براي اطلاعات بيشتر غذاهاي سنتي ايراني به سايت مورد نظر مراجعه كنيد.
درباره این سایت